Защитникът на Лудогорец Антон Недялков отпадна от състава на националния отбор

...
Защитникът на Лудогорец Антон Недялков отпадна от състава на националния отбор
Коментари Харесай

Трети национал отпадна за световните квалификации

Защитникът на " Лудогорец "  Антон Недялков отпадна от състава на националния тим за международните квалификации в края на месеца. Левият бек беше заменен наложително в 38-ата мин. на вчерашния мач против " Царско село " за купата поради контузия на дясното коляно, която получи след конфликт с Лесли де Са. Преглед през днешния ден в столична клиника е посочил, че Недялков е с отчасти скъсване на вътрешна връзка на коляното и ще се възвръща към четири седмици. Това е относително добра вест за играча и " Лудогорец ", защото първичните опасения бяха за напълно раздрана връзка, което би означавало 7-8 месеца възобновяване.

" Изключителен шанс е, че при сходен механизъм на контузията провалите в коляното са минимални ", разяснява лекарят на " Лудогорец " доктор Валентин Великов. А самият Недялков сподели: " Чувствам се добре. Благодаря на медицинския щаб на " Лудогорец " за бързата реакция след случая. Надявам се да се върна на терена допустимо най-скоро. "

При всички случаи обаче бранителят няма да може да се възвърне за първите мачове на националния отбор от квалификационната ни група С за Мондиал 2022. На 25 март селекционерът Ясен Петров ще дебютира с домакинство против Швейцария, на 28 март в София гостува четирикратният международен първенец Италия, а три дни по-късно (31.III) е мачът ни против Северна Ирландия в Белфаст.

Недялков става третият футболист, който отпада от селекцията на Петров. Още при започване на годината Тодор Неделев ( " Ботев ", Пд) претърпя интервенция и ще се възвръща най-малко до края на май. А в петък се контузи и вратарят Мартин Луков ( " Локомотив ", Пд), който счупи десния си гален при равенството 1:1 с " Етър ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР